Whastapp i Facebook s’uneixen: què passarà amb les teves dades?
Facebook el 2014, va adquirir WhatsApp. Tenia un objectiu clar des del principi: fer-se amb les dades de milions i milions d’usuaris, per potenciar la seva estratègia publicitària i conèixer-los encara més.
I té davant seu una veritable mina d’or: informació personal de nombroses persones que, innocentment, cedeixen gratuïtament la seva vida digital. Pretenen, sobretot, millorar el servei, diu la companyia nord-americana, que en últim trimestre l’han ajudat a guanyar 3.200 milions d’euros.
L’estratègia de WhatsApp ha estat la de presentar un formulari on la casella apareix activada per defecte, quelcom il·legal segons els experts consultats, i que a més no es troba a la primera capa per donar aquesta autorització.
El cas és que l’usuari «no té el coneixement» de l’abast de les dades que està permetent. Un dels termes que comparteixen són els propis que identifiquen el dispositiu, de manera que a través d’internet el sistema pot saber on és el teu dispositiu i crear un perfil millor.
Si bé és cert, acceptar els termes d’ús és opcional, ja que posteriorment, l’usuari pot dirigir-se a Configuració / Compte de l’aplicació i revocar l’accés, però aquesta operació només estarà disponible durant els trenta primers dies d’haver rebut el formulari.
En la seva opinió, l’única novetat en l’ús d’aquesta aplicació de missatgeria és que potser podem rebre algun missatge privat sobre alguna cosa del nostre interès.
De moment, i de cara a tranquil·litzar els usuaris menys benvolents amb aquest tipus de moviments propis del sector, l’Agència Espanyola de Protecció de Dades ha indicat que vigilarà atentament els nous termes d’ús d’aquesta popular aplicació.
Notícia original de ABC. Veure enllaç aquí.