A mitjans de maig de l’any passat, la popular aplicació de missatgeria WhatsApp va decidir per fi llançar la seva versió d’escriptori; una característica present en Telegram des de feia temps i tremendament demandada pels usuaris. I no és estrany, ja que utilitzar les funcionalitats del mòbil a través de la pantalla de l’ordinador resulta molt còmode.
No obstant això, no totes les apps compten amb les seves homòlogues per a PC, Mac o altres sistemes operatius; un inconvenient que podem solucionar de la mà d’eines específiques que permeten utilitzar el nostre dispositiu preferit des d’aquestes pantalles més grans sense gastar pràcticament bateria, aprofitant l’agilitat que ens ofereix el teclat i altres. Avui demanem algunes de les més interessants.
AIRDROID
Airdroid ens ofereix la possibilitat d’aparellar l’ordinador i el mòbil -o tauleta- d’una forma molt senzilla. Només cal entrar al seu web i escanejar el codi QR que apareix a la pantalla d’aquest primer a través de la càmera. Serà a partir de llavors quan puguem dur a terme un ampli ventall d’accions.
Entre les més significatives, destaquem la possibilitat d’administrar els missatges SMS, d’instal·lar o desinstal·lar les apps del mòbil, gestionar diferents arxius, accedir a la galeria d’imatges i modificar-la, reproduir els vídeos, i veure el registre de trucades i llibreta de contactes. A més, també ens permet controlar de forma remota la càmera i prendre captures del mòbil directament des del PC.
PUSHBULLET
Molt similar a l’anterior és Pushbullet, una aplicació que també permet gestionar el mòbil des de l’ordinador de forma senzilla. En concret, podem visualitzar la pantalla del nostre smartphone, accedir a l’explorador d’arxius i navegar per totes les carpetes del dispositiu (també utilitzar-les, transferir fitxers, etc.), gestionar trucades i contactes, i executar altres aplicacions i jocs en el PC.
DESKDOCK
Encara que també ofereix la possibilitat de controlar el nostre telèfon des del PC, el plantejament d’DeskDock és una mica diferent. El que fa és deixar-nos utilitzar el teclat i ratolí del nostre ordinador de forma simultània sobre la seva pantalla i sobre la del mòbil.
També permet copiar i enganxar text entre tots dos dispositius, connectar diversos mòbils o gadgets Android a un mateix PC, arrossegar enllaços web d’un lloc a un altre i fins a personalitzar les característiques i aspecte del punter del ratolí. A més, resulta compatible tant amb Windows com amb Linux i Mac.
SIDESYNC
Tot i que únicament es pot utilitzar amb dispositius de Samsung a partir d’Android 4.0, SideSync farà les delícies dels usuaris que compleixin aquests requisits. ¿La raó? Que els permetrà gaudir de pràcticament la totalitat de les funcions del mòbil, a excepció d’algunes com la càmera i la resposta de missatges de WhatsApp; i a pantalla completa.
A més, els deixarà fer-ho a través d’una connexió WiFi compartida, sense necessitat de col·locar un cable USB entre tots dos (encara que és possible fer-ho si així es prefereix). Per usar-la, a més de l’app mòbil, s’han de descarregar l’eina a l’ordinador a través d’aquest enllaç.
ALLCAST
Compatible amb Android i iOS, Allcast és també perfecta si volem veure fotografies, vídeos i altres elements directament a l’ordinador però també en la televisió a través del Chromecast, Apple TV, Xbox 360 i altres. Una utilitat que compta amb una interfície senzilla que ens deixarà veure el contingut del terminal però no “manipular”.
És a dir, el que permet és reproduir la pantalla a l’ordinador i observar les interaccions, però aquestes es realitzen a través del propi telèfon i no des de l’ordinador. Tanmateix, la seva compatibilitat amb diferents plataformes fa que valgui la pena si volem donar-li l’ús comentat.
ARC WELDER
No podem deixar d’esmentar a Arc Welder, una extensió per Chrome que ens permetrà carregar qualsevol APK Android al nostre ordinador. Per instal·lar-la tan sols haurem de seleccionar una carpeta en què s’allotjaran els arxius temporals i triar la APK en qüestió.
Una utilitat pensada per a desenvolupadors i usuaris avançats en la qual també és possible triar la visualització i orientació de la pantalla (vertical o horitzontal), si volem executar-la en mida tablet, de mòbil o a pantalla completa. Ara bé, encara es troba en fase beta, de manera que pot donar alguns errors.
VYSOR
Per acabar, Vysor és complement per al navegador de Google, molt fàcil de posar en marxa, que també disposa d’una app pròpia al Google Play Store des de l’estiu passat. Una cosa que s’agraeix, ja que, anteriorment, ens vèiem obligats a instal·lar-la en els nostres mòbils a través d’ADB (Android Debug Bridge), una cosa que restringia el seu ús a perfils avançats.
En l’actualitat, però, la situació és diferent. De fet i després descarregar-la en el nostre smartphone, el sistema ens va guiant per aparellar tots dos dispositius. Aquest pot realitzar-se a través d’un USB o Wi-Fi. No obstant això, aquesta última -així com altres funcions- es troben limitades a la versió de pagament, sobre els 10 euros anuals.
Notícia original de Nobbot Nueve navegadores alternativos a Chrome, Firefox y Edge: privacidad, velocidad y libertad.