Google és el cercador més utilitzat per motius obvis, però pot ser que en ocasions concretes necessitis una alternativa. Aquí tens alguns cercadors que no són tan coneguts. Busques una adreça, pàgina, consells, trucs … i vas a Google. El cercador és la pàgina d’inici de la majoria de navegadors, cosa que no sorprèn a ningú vist que és utilitzat per tot tipus de persones, des de nens a gent gran que s’han sumat fa poc a les xarxes. Però pot ser que no sempre sigui l’opció més directa o còmoda per a segons quines necessitis.

Hi ha diverses alternatives a Google. Algunes d’elles són cercadors dels quals els resultats són similars però que ofereixen altres opcions de privacitat, mentre que altres estan dirigides a cerques més concretes o exhaustives. Per això, anem a veure alguns d’aquests cercadors que et poden ser especialment útils per diferents motius.

Si vols conèixer cercadors alternatius a Google, aquí tens alguns.

Million Short

Million Short és un cercador amb prou feines utilitzat al nostre país i que tracta de donar la mateixa prioritat a pàgines importants com poc conegudes per ajudar a descobrir nous resultats que no solen aparèixer en els cercadors habituals.

Es pot configurar amb un bon nombre de filtres per eliminar resultats que siguin ecommerces, per data, ubicació … En definitiva, una forma de descobrir noves pàgines.

Hopely

Hopely és un motor de cerca de fins benèfics que vol generar un guany amb cada cerca per donar els diners, segons informa MakeUseOfA la Home es pot triar la causa a la qual es vulgui donar entre diferents organitzacions ben conegudes per tots. Quant als resultats, són similars a altres cercadors.

Sourceful

Sourceful està directament dirigit a la recerca de documents, fulls de càlcul i presentacions de Google. D’aquesta manera es pot accedir a informes, informació i investigacions que poden ser molt útils per a estudiants, professionals o curiosos. A més permet ordenar els resultats segons diferents preferències.

2Lingual

2lingual ofereix la possibilitat de veure resultats en dos idiomes de manera simultània i així poder comparar a l’hora les diferències entre uns i altres. Utilitza com a base Google i permet un bon nombre d’idiomes entre els quals escollir. Com ajuda, es pot utilitzar la traducció automàtica.

Tor

No podíem oblidar-nos de Tor. Segurament ja coneixeràs aquest cercador alternatiu, però de cara a desmitificar una mica l’eina, no només és útil per a qui vulgui endinsar-se en la Deep Web, també és interessant per buscar resultats sense tenir en compte limitacions geogràfiques o bloquejos que posen algunes pàgines.

Leave A Comment

6 + 13 =