Anem a explicar-te com netejar el teu telèfon mòbil per fora, de manera que puguis alliberar-lo de gèrmens, virus i bacteris sense posar-ho en risc utilitzant productes erronis. Normalment no parem massa cura amb la neteja dels nostres dispositius, i de res serveix netejar la pantalla estirant la samarreta o amb un tros de kleenex amb una mica de baf.

Segons un estudi realitzat per la plataforma Dscout, els usuaris toquem la pantalla del mòbil una mitjana de prop de 2.600 vegades al dia, i segons alguns investigadors, pot haver-hi fins a tipus 600 bacteris, 30 vegades més que les que té la tassa d’un vàter. Realment tot això sona pitjor del que és, però ajuda a fer-te una idea que establir una bona rutina per netejar-los és sempre important.

Que NO fer per netejar el teu mòbil

El primer que has de tenir en compte és que la majoria de smartphones del mercat compta amb una coberta oleófuga, el que vol dir que tenen un recobriment que repel·leix els olis. Aquest recobriment hi és per intentar mantenir la pantalla més neta possible, i que les empremtes no es quedin tan marcades. Alguns productes químics poden danyar aquesta capa protectora, per la qual cosa és important saber què utilitzar que no.

Anem a començar amb els consells d’algunes de les coses que és millor no fer a l’hora de netejar el teu mòbil. Per exemple, és important no utilitzar mai fregalls, draps abrasius, tovalloles, paper o qualsevol altre article de neteja similar. Tampoc utilitzis aerosols ni productes de neteja com solucions per netejar finestres, ja que solen tenir químics excessivament potents que no són recomanats.

 

Per precaució, molts fabricants també solen recomanar apagar el mòbil i desconnectar abans de procedir a netejar-lo, i així si ho humiteges massa pots esperar que s’assequi abans d’encendre’l per evitar problemes. I és que és important que no entri humitat a les obertures i les ranures del teu telèfon.

Ja t’hem dit que no cal utilitzar productes de neteja comuns d’aquests que fas servir per netejar la resta de la casa. Però tampoc utilitzis aire comprimit per intentar treure la pols de cap lloc, ni tan sols en les ranures. La potència a la qual surt pot danyar el dispositiu per dins.

 

Com netejar el teu telèfon correctament

Fins fa poc, molts fabricants es limitaven a dir que era suficient amb utilitzar una mica d’aigua i sabó per netejar la pantalla del mòbil. Però ara, i sobretot després dels problemes causats pel coronavirus, empreses com Apple han actualitzat les seves recomanacions, i són una mica més específics intentant maximitzar la desinfecció de gèrmens a l’netejar la pantalla.

Per això, es recomana utilitzar tovalloletes impregnades en alcohol isopropílic del 70% o superior. Les tovalloletes, has d’intentar que siguin suaus i sense borrissols, ja que així evitaràs que aquestes quedin enganxades. Per al drap pel dispositiu amb moviments suaus, i evitant que la humitat entri per les ranures. En acabar, utilitza el cantó sec del drap per eliminar l’excés d’humitat.

Fabricants com Apple també recomanen tovalloletes desinfectants específiques dissenyades per acabar amb virus i bacteris, recomanant les de marques com Clorox. No és una marca molt comuna, però les seves tovalloletes estan dissenyades precisament per a la desinfecció de superfícies.

Tingues en compte que aquests consells estan donats específicament per a les pantalles del mòbil i els seus cossos, que com hem dit solen estar recoberts de capes oleófuges. Si et sembla molta complicació, també pots posar-li a la pantalla del mòbil un protector resistent com els de vidre temperat, que són un material més comú i fàcil de netejar.

Extrema la cura quan estiguis netejant la lent de la càmera del teu mòbil. Aquí, una de les millors coses que pots utilitzar són els isards de les ulleres, ja que en estar realitzades amb microfibres específiques per a la neteja de les lents, eviten rascades i a més no deixen residus.

Finalment, si tens una funda per al mòbil també és important que recordis netejar-la, ja que no deixaràs d’estar subjectant sempre amb la mà. Aquí, tot dependrà del material de què estigui fet la funda, però per exemple en el cas de les fundes de TPU Gel o silicona, sol ser suficient amb retirar-les, netejar-les bé amb aigua i sabó, esperar que s’assequin i tornar a posar-les al mòbil.

Notícia original de xataka | “Com netejar el teu mòbil per fora desinfectant sense danyar-lo”

 

Leave A Comment

12 + six =