Tot i que les comunicacions en WhatsApp estan des de fa un temps protegides d’extrem a extrem (això vol dir que només tu i els teus interlocutors poden llegir-les i escoltar-les), aquesta app no ​​es caracteritza precisament pel seu alt nivell de seguretat i protecció de les dades. Si et preocupa la privacitat i vols garantir la confidencialitat de les converses, hi ha altres alternatives disponibles més apropiades. El problema, gairebé sempre, serà que no trobis als teus contactes utilitzant aquestes altres apps, ja que es tracta d’aplicacions minoritàries enfront de l’omnipresent WhatsApp.

Signal
Aquesta app de codi obert et promet la màxima privacitat, ja que el servidor mai accedeix als teus comunicacions ni emmagatzema cap de les teves dades (ni tan sols les llistes d’usuaris que formen part d’un grup). Utilitza un protocol de xifrat d’extrem a extrem per protegir tots els missatges i, en tractar d’una aplicació de codi obert, qualsevol (que tingui coneixements per a això) pot verificar la seguretat del codi. De fet, és de les poques apps de missatgeria que utilitza protocols de xifrat de codi obert revisats pels mateixos usuaris.

A Signal pots també crear grups encriptats per mantenir converses privades amb diversos amics alhora i realitzar trucades de veu. El seu funcionament és bastant ràpid i eficient, i la pots trobar per Android i per iOS.

Telegram
Ja ens hem declarat fans de Telegram en moltes ocasions. Pel que fa a la privacitat, és sens dubte un dels més forts competidors de WhatsApp, sobretot des que aquesta última pertany a Facebook. Gràcies a la utilització d’àlies (@nombredeusuario), els contactes en Telegram poden, per exemple, escriure’t sense saber el teu número de telèfon (a diferència de WhatsApp).

Una altra de les coses interessants per a la seguretat que ofereix Telegram són els seus famosos xats secrets amb xifrat d’extrem a extrem. Aquests xats no deixen rastre en els seus servidors, permeten l’autodestrucció de missatges i no admeten el reenviament. A més, als xats secrets només es pot accedir a través del dispositiu d’origen (i no del núvol, com la resta). Recorda, això sí, que qualsevol pot fer una captura de pantalla de la vostra conversa. Telegram també és una app oberta que permet revisar el codi font, protocol i API.

Threema
Threema és segurament la menys coneguda d’aquestes tres alternatives a WhatsApp, i, per tant, amb menor nombre d’usuaris. No obstant això, resulta molt eficaç per poder xatejar de forma anònima (sense haver de donar el teu número de telèfon ni adreça de correu electrònic). L’objectiu dels desenvolupadors suïssos de Threema és generar els menys dades possibles en els seus servidors. Per exemple, els missatges són eliminats immediatament una vegada que s’han lliurat al destinatari, i les llistes de contactes es gestionen exclusivament en el dispositiu de l’usuari.

L’aplicació xifra totes les comunicacions d’extrem a extrem i permet crear grups i fer trucades. A més, com en Telegram, inclou l’útil opció de les enquestes i votacions per posar-se d’acord sobre alguna cosa en els grups.

Leave A Comment

5 − four =