Nvidia i Microsoft han presentat avui la nova versió de la seva API per a desenvolupadors de jocs DirectX 12, que prendrà el nom de DirectX 12 Ultimate. Amb aquest llançament, les dues empreses busquen consolidar DirectX com a estàndard de la indústria, i donar suport natiu a la tecnologia de ‘ray tracing “.

Per Marcus Wassmer, director d’enginyeria en Epic Games, aquesta nova API constitueix “el nou gran estàndard per a la pròxima generació de jocs”. Chris Larson (Hi-Rez Studios), per la seva banda, afirma que aquest llançament.

 

Però … Què és el ‘ray tracing’?

Fa dos anys, amb el llançament de les seves targetes gràfiques RTX, Nvidia va introduir el ‘ray tracing’, que permet una il·luminació més realista de les escenes modelades en 3D: el resultat pel que fa a ombres i reflexos és espectacular, però el seu consum de recursos dels equips també venia sent notable.

 

 

 

DirectX 12 Ultimate permetrà ara, no sols recórrer al ‘ray tracing’ en els videojocs de PC, sinó que l’ús d’aquesta tecnologia sigui més eficient tant en els PC com a la Xbox Sèries X, la GPU ve ja optimitzada per a això.

També ho faran, com és lògic, les targetes RTX (fins i tot les ja llançades al mercat), però fins i tot el seu rival AMD en pocs mesos gràfiques preparades per treballar amb DirectX 12 Ultimate.

Nvidia i Microsoft han anunciat, també, que ben aviat es farà públic el llançament de 30 videojocs que ja incorporen aquesta tecnologia. Perquè puguem fer-nos a la idea del que això representa per al fotorealisme dels videojocs, ja van presentar a finals de l’any passat una demo de Minecraft que aplica aquesta tecnologia.

I fins i tot en un joc tan poc procliu al realisme com aquest, la comparació de l”abans’ i el ‘després’ del ray tracing deixa clar el potencial d’aquesta tecnologia (fins i tot Quake II sembla un altre videojoc diferent!):

 

 

 

Notícia original de Genbeta | “Nvidia i Microsoft presenten DirectX 12 Ultimate, l’API per al desenvolupament de videojocs que millorarà el fotorealisme en PC”

Leave A Comment

10 − 6 =